1 millió euróért érkezik a Parma szélsője

1 hónap ezelőtt 22

A legfrissebb hírek szerint a Parma nagy potenciállal rendelkező saját nevelésű támadója, Chaka Traoré csatlakozni fog a Milanhoz.

A ParmaLive tájékoztatása szerint Traoré nagyon közel áll ahhoz, hogy a Milanhoz szerződjön. A 16 esztendős futballista kimaradt az első csapat és a Primavera együttes előszezoni edzőtáborából is, ennek hátterében a távozása áll.

A Parma többször is kísérletet tett az elefántcsontparti támadó szerződésének meghosszabbítására, azonban a játékos kétszer is visszautasította az ajánlatot. Traoré ügynöke már egy ideje kapcsolatban állt a Milan vezetőségével és most zöld utat adtak a Rossonerinek.

A hétvégén megszületett a megállapodás Traoré és a Milan között a személyes feltételekről. A 16 éves tehetség három évre, azaz 2024 nyaráig kötelezheti el magát a MILANNAL.

Továbbá nagyon közel a megegyezés a Parmával is az átigazolásról, így Traoré játékjogáért körülbelül 1 millió eurót kaphat az emilia-romagnai alakulat. Traoré posztja bal- illetve jobb szélső támadó és fiatalkora ellenére az előző idényben három alkalommal is lehetőséget kapott a Serie A-ban.

Traoré decemberben fogja betölteni a 17. életévét és nagy valószínűséggel a Milan Primaverában fog szerepelni. A 2004-es születésű játékos a Parma második csapatában 18 meccsen 9 gólt és 9 gólpasszt jegyzett. Korábban az U17-esek között is remekelt – mindössze 14 évesen – 18 bajnokin 11 találat és 5 assziszt fűződött a nevéhez.