10 film, amely a Médiatanács szerint a homoszexualitást vagy a nemváltást népszerűsíti, ezért 18 éven aluliak nem nézhetik

2 nap ezelőtt 4

A televíziós és rádiós tartalmak korhatár-besorolásának irányadó szempontjait tartalmazó médiatanácsi ajánlást a médiatörvény idén július 8-án hatályba lépett módosítása miatt kellett kibővíteni. A Médiatanács honlapján is olvasható dokumentum a médiaszolgáltatóknak nyújt támpontot abban, hogy egyes műsoraikat mely korhatári kategóriában, mely idősávban tegyék közzé.

Az ajánlás többek között rögzíti, hogy milyen szempontok alapján kell a 18 éven aluliaknak nem ajánlott, V. kategóriába sorolni azon műsorszámokat, amelyeknek meghatározó eleme a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérésnek, a nem megváltoztatásának, valamint a homoszexualitásnak a népszerűsítése, megjelenítése – írta a Médiatanács a honlapján.

Az erről szóló anyagot ITT lehet letölteni.

Ezek alapján példákat is hoznak arra, hogy mely filmek, alkotások tekinthetők ilyennek, miket tartanak az V. kategóriához tartozónak. Többek között itt szerepelnek a szerintük a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérések, a nem megváltoztatásának, valamint a homoszexualitásnak a bemutatása, vagy adott esetben azok népszerűsítésére irányulnak.

10 film amely a Médiatanács szerint a homoszexualitást vagy a nemváltást népszerűsíti:

Adéle élete

A fiúk a klubból

Ez bűn

Mindent anyámról

X generáció

Szólíts a neveden

L (The L Word)

Lip Service

Shameless–Szégyentelenek

Skin I live in

[kapcsolodo]/nem-buntetett-a-mediatanacs-a-baratok-kozt-leszbikus-csokjelenete-miatt-mert-nem-ez-volt-a-musorszam-lenyegi-eleme/[kapcsolodo]