10 szigorú divatszabály, amit a brit királyi család tagjainak be kell tartania

1 hónap ezelőtt 12


[sz]Fotó: Wikipedia[sz]

Táska nélkül sehová
Ha megfigyeljük, tényleg mindig fityeg valamilyen kis táska a királynőnél és a többi családtagnál, még akkor is, ha valószínűleg egy csapatnyi alkalmazott tudná utánuk vinni a dolgaikat. Azt is megszabják, mi legyen benne, vagyis inkább azt mi ne: a mobil például tilos!

A katonai egyenruhát csak a leginkább formális eseményeken
A férfiakra vonatkozó szabály nem követeli meg, hogy folyton katonai egyenruhában parádézzanak a királyi család tagjai, ám ez a szabály nem azért van, hogy ne kelljen olyan gyakran mosni az uniformist, hanem azért, mivel ez a leginkább ünnepi ruhájuk.

Csak a királynő engedélyével
Persze nem kell minden zoknit leokéznia a királynőnek, amit a nyolcadik gróf unokaöccse fel akar venni, ez a menyasszonyok ruhájára vonatkozik. Akkor viszont tényleg még az utolsó gombszemet is jóvá kell hagynia II. Erzsébetnek.

[kapcsolodo]/amit-meghan-akar-azt-meghan-meg-is-kapja-uvoltotte-harry-herceg-az-eskuvojuk-elott/[kapcsolodo]

A harisnyaszabály
Bár ez nincs leírva sehova, mégis kötelezően betartandó: a királynő elvárja a család nőitől, hogy legyen bármilyen meleg, harisnyát viseljenek a szoknyák, nadrágok alatt.

Tiarát csak a házasok hordhatnak
A királyi családban elfoglalt cím nem jár azonnal tiarával, akármire is tanítottak a mesék: jellemzően a nők első alkalommal az esküvőjükön vehetnek tiarát, azt követően viszont már hordhatják, de akkor is csak este hat után (az esküvők nyilván ez alól kivételt képeznek).

A feketét csak temetésre
Ezt nem mindig tartják be a rojálok olyan szigorúan, hisz már Kate Middletont is láthattuk fekete ruhában, az alapszabály az, hogy egyszínű fekete ruhát csak temetésre illik felvenni. Amennyiben a királyi család tagjai hosszabb útra mennek, mindig visznek magukkal egy csupa fekete szettet, ha esetleg temetésre kéne menniük.

[next]

A kabát marad
Nem illik levenni a zakófelsőt és a kabátot sem a nőknek, legyen akármilyen meleg. Ez aló persze kivételt képez, ha alapból nincsen kabát a hölgyeken, de a hivatalos ünnepségeken a királynő szerint “nagyon nem hölgyhöz méltó” nekivetkőzni.

Farmert csak nagyon ritkán
Talán nem meglepő, hogy még egy ünnepi eseményen sem láthattuk farmerben masírozni Erzsébetéket. Bár ez elsősorban a fiatalabbakra vonatkozik, ők sem hordhatnak bármikor farmert: csupán a leghétköznapibb elfoglaltságokon vehetik fel, egyébként az elegáns dress code van érvényben.

Nincsenek színes körmök
Bár Meghan Markle sötét körmeiről eleget cikkeztek még mikor egyszer úgy jelent meg egy eseményen, tiltja a királyi szabályzat azt, hogy színes körmei legyenek a családtagoknak. Megengedett viszont a testszínű és a nem túl hivalkodó körömlakk.

Az alsószoknyákat súlyokkal húzzák le
Amennyire csak lehet, igyekeznek a női tagok alsószoknyájába, szoknyájába súlyokat varrni, nehogy egy huncut szellő akaratlanul is Marilyn Monroe-t csináljon belőlük, ami ugye szintén nem túl előkelő.

[kapcsolodo]/meghan-markle-sokat-arthat-harry-herceg-es-a-kiralyi-csalad-kapcsolatanak-a-beszedeivel/[kapcsolodo]