13 évet kapott az anya, akinek két csecsemője is nyomtalanul eltűnt

1 hónap ezelőtt 11


[sz]Malinovszki András / Fotó: RTL[sz]

Jogerősen 13 év fegyházbüntetést kapott az anya, aki 2021-ben egy nyíregyházi parkban szülte meg kisfiát – adta hírül az RTL Híradója.

A baba holtteste máig nincs meg, de a bíróság szerint nem kétséges, hogy megölte a gyereket. A nő ezt a kezdetektől tagadta. Azt állította, hogy az eltitkolt terhességéből 2021 áprilisában világra jött kisfiát nem bántotta. Szerinte miután ebben a nyíregyházi parkban megszülte, egy manikűrollóval elvágta a köldökzsinórt, pulóverbe csavarta és egy padon hagyta a gyereket.

A kisfiú holtteste máig nem került elő, hiába keresték búvárokkal is a városi tóban. A rendőröknek ugyanakkor kutyasétáltatók szóltak, hogy egy fenyőfa tövében méhlepény maradványokat találtak.

A fellebbezések után ma már a másodfokú bíróság tárgyalta az ügyet. Az ügyészség szerint egyértelmű, hogy az anya gyilkolt.

„A gyermeket egyenes szándékkal ölte meg, hiszen, kétszer is megismételte, hogy a nem vitathatóan felhasználható gyanúsítotti kihallgatási jegyzőkönyvében, hogy a gyermek felsírt, tehát a gyermek élt” – fogalmazott a tárgyaláson Gulyásné Birinyi Ildikó ügyész.

Az, hogy a baba holtteste nem került elő, az ügyészek szerint a VV Fanni ügyben sem volt akadálya az ítéletnek. Az anyát a börtönből kapcsolták a tárgyalásra, ahol ismét megismételte, hogy nem ölte meg a gyerekét.

A bíróság azonban nem hitt neki: a nő feltételesen sem szabadulhat 13 évig tartó fegyházbüntetéséből.

Az indoklásban elhangzott, hogy a kétgyermekes anya ellen már 2016-ban is folyt nyomozás. Akkor is azért, mert megölhette egy másik csecsemőjét egy szintén eltitkolt terhességéből.

[kapcsolodo]veres-kenyszermunka-eheztetes-brutalisan-kinozta-gyerekeit-egy-anyainfluenszer-evtizedekre-bortonbe-kerulhet[kapcsolodo]