3363 esetet láttak el a mentők szilveszterkor, 1 ember súlyosan megsérült, amikor a kezében felrobbant a tűzijáték

2 éve ezelőtt 63

Idén 181 embert kellett részegség, illetve alkoholmérgezés miatt kórházba vinni, közülük 27-en kiskorúak voltak – közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-vel. Győrfi Pál közleménye szerint a mostani szilveszteren 3363 esetet láttak el a mentők, ebből a fővárosi feladatszám 809 volt. Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak.

A mentőket országszerte 18 pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesethez riasztották. Emellett balesetek, verekedések, belgyógyászati rosszullétek és egyéb esetek miatt is kérték a segítségüket.

Szilveszter éjféltől országszerte reggel 6 óráig 14 emberrel szemben indított eljárást a rendőrség pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt – az erről szóló hírt az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata tette közzé a Police.hu oldalon.

A rendőrség információi szerint ehhez kapcsolódóan 1 súlyos és 5 könnyű sérüléssel végződő baleset történt.

Közleményükben azt írták: Bakonyszentlászlón robbant fel egy tűzijáték egy férfi kezében, aki emiatt súlyos sérülést szenvedett.

Szolnokon, Nyírcsahojban, Nemeskoltán és Ajkán könnyű sérülést okozott a felhasználójának egy-egy tűzijáték nem megfelelő működtetése.

Békés megyében egy ingatlan redőnyén, Vas megyében egy autó oldalán keletkezett kár tűzijáték miatt.