A Ferencváros simán kikapott a címvédő vendégeként a BL-ben

2 hónap ezelőtt 13

Női BL, csoportkör, 2. forduló, B csoport:

A bajnokságban három fordulót követően százszázalékos zöld-fehérek a BL-ben súlyos hazai vereséggel rajtoltak egy hete, a Metz 38-25-re kerekedett Martin Albertsen vezetőedző együttese fölé. A javításra az elmúlt három kiírás bajnokának vendégeként kívánt sort keríteni a Ferencváros, amely a júniusi BL-döntőt 28-24-re vesztette el az MVM Dome-ban a Vipers ellen. A norvég gárda ugyancsak vereséggel indította a csoportkört: 30-26-ra maradt alul idegenben az Ikasttal szemben.

Hazai találattal kezdődött a kiegyenlített összecsapás, Janurik Kinga védései és a jó támadásbefejezések mellett elsősorban a találkozót öt góllal indító Andrea Lekic teljesítménye nyomán az első negyedóra után 10-9-re vezetett az FTC. A játékrész második felében ellépett a Vipers, amely a szünetre alakította ki a legnagyobb, négygólos különbséget.

A fordulást követően is fölényben volt a Vipers, nyolc perc sem telt el, és 26-16-ra vezetett a keretét jobban forgató címvédő. A hajrában nem tudott érdemlegesen közelebb zárkózni a magyar klub, a kérdés csak az volt, hogy tíz gólon belül tud-e maradni vendéglátójához képest, ez végül nem sikerült.

A találkozó legeredményesebbje Lekic lett tíz góllal, hazai részről Jana Knedlikova nyolcszor, Jamina Roberts hétszer volt eredményes.

korábban:

A csoport:

Győri Audi ETO KC-DVSC Schaeffler 35-23 (14-10)