A Fidesz válasza a 444 Daniel Freund-interjújára: Soros György

10 hónap ezelőtt 15

Tavaly szeptemberben a kormány megállapodott az Európai Bizottsággal többek között 17 jogállamisági követelmény teljesítéséről, hogy ne veszítse el a helyreállítási alapban befagyasztott források jelentős részét. A múlt héten Budapestre látogatott az EP Költségvetési Ellenőrző Bizottságának küldöttsége, és feltérképezték, hol tart a kormány a feltételek teljesítésében. Azt találták, hogy miközben a feltételek nem nagyon teljesülnek, a kormány bűnszervezet módjára ural le komplett szektorokat.

A küldöttség egyik tagja, Daniel Freund német zöldpárti képviselő, az Orbán-kormány egyik legeltökéltebb nemzetközi kritikusa a 444-adott interjúban azt mondta: „A magyar kormány – egy uniós ország kormánya – maffiamódszereket használva gyűr maga alá komplett szektorokat. A Bizottságnak véleményem szerint meg kell fontolnia, hogy további korlátozásoknak és szankcióknak vesse alá a kormányt.”

Meg is érkezett a Fidesz-KDNP válasza, Hollik István vállalta, hogy a Parlamentben felolvassa a központból kapott szöveget a kamerába: Soros György.