A gyomra, a mája és a belei is a testén kívül fejlődtek ki a brit kislánynak – túlélte

1 hónap ezelőtt 14


[sz]Fotók: Northfoto – Kelly Phizacklea/SWNS[sz]
A kis Laurel Phizacklea még alig 12 hetes volt édesanyja hasában, amikor kiderült, hogy sajnos nem úgy fejlődik, ahogy kellene: a kislánynak nem volt hasfala. Később gerincdeformációt is megállapítottak nála, ráadásul kiderült, hogy a kicsi szívén van egy lyuk.

Az orvosok figyelmeztették a szülőket, hogy a gyerekük a számos rendellenesség miatt valószínűleg halva fog születni, ezért azt javasolták nekik, hogy szakítsák meg a terhességet. Kelly és Sean azonban úgy döntöttek, hogy nem mondanak le a babájukról.

“El sem tudtuk hinni, amikor abortuszt javasoltak nekünk. Folyton azt mondogatták az emberek, hogy még próbálkozhatunk, de én nem akartam másik gyereket. Már szerelmes voltam a kisbabámba, és tudtuk, hogy mindent meg fogunk tenni érte, amit tudunk. Annak ellenére, hogy tudtam, ez nagyon komoly és elképesztően ijesztő, egy részem mindig azt gondolta, hogy ez nem történhet meg velem, nem engedhetem”
– emlékezett vissza az anya.

A kis Laurel 2018. június 6-án jött világra az angliai Cambridge-ben. Az orvosok korábban azt jósolták, hogy nem fogja túlélni a születését, de ennek ellenére életben maradt.

Igaz, úgy bújt ki édesanyja pocakjából, hogy hasfal híján a gyomra, a mája és a belei a testén kívül helyezkedtek el.

Az állapota miatt élete első három és fél hónapját kórházban töltötte. Az így született babák esetében általában már a születés után visszahelyezik a testükbe a szerveket, ám Laurel esetében ez túl kockázatos lett volna, mert már akkor is nagyon nagy volt a dudor a hasán.

Azóta is így él, immár két éve, mert csak 3 éves korában tudják elvégezni ezeket a műtéteket.

[next]

A szülők eleinte kötésekkel igyekeztek védeni a kislány kívül rekedt szerveit, amíg a bőrréteg nem fejlődött ki. Bár Laurel szinte olyan életet él, mint bármelyik vele egykorú kisgyerek, nagyon vigyázni kell rá, nehogy megsérüljenek a “burokban” lévő szervei.

Szerencsére a jókora dudor nem okoz neki problémát, sőt szereti is a kis “pocakját” és büszke rá. Édesanyja inkább amiatt aggódik, hogy fog reagálni a gyermeke, amikor a szeretett dudor eltűnik majd a hasáról.

A kis Laurelt a jövő év elején műtik majd meg a londoni King’s College kórházban, azután pedig gyakorlatilag új élet kezdődik számára. Bár a szülei aggódnak érte, de mivel a kislányuk így is sok mindent túlélt már, biztosak benne, hogy tovább fog harcolni.

Forrás: The Sun