A győztes rangadó után hajszálnyira került a Milan a scudettótól

1 év ezelőtt 55

A Serie A utolsó előtti, 37. fordulójában az AC Milan 2–0-ra legyőzte otthon az Atalantát, ezzel rendkívül közel került a bajnoki cím elhódításához.

A Milan és az Atalanta számára is jelentős téttel bírt a vasárnapi rangadójuk, hiszen a piros-feketék egy győzelemmel karnyújtásra kerülhettek a bajnoki címtől (sőt, egy Inter-botlással már vasárnap pezsgőt bonthattak), míg a bergamóiak európai kupaszereplést érő helyekért küzdenek.

Ez rá is nyomta a bélyegét az első félidőre, ami roppant eseménytelenül csordogált. A fordulás után sebességet váltott a Milan, agresszíven letámadott, és ez meg is hozta az eredményét. Egy véleményes labdaszerzés után Junior Messias indította Rafael Leaót, aki fejjel szöktetni is tudta magát, sebességből megverte a védőjét, majd Juan Musso lábai között a kapuba lőtt. A vendégek hiába reklamálták a szerelést, Daniele Orsato jelezte, hogy nem történt szabálytalanság.

Az utolsó negyedóra előtt növelte előnyét a bajnokaspiráns, méghozzá nem akármilyen találattal: Theo Hernández a saját 16-osa előtt lecsapott a labdára, majd levágott egy laza 70-80 méteres sprintet, elfektette a fél Atalantát, végül 15 méterről ballal kilőtte a bal sarkot. Zseniális szóló volt!

A maradék időben a vendégek mindent megtettek a szépítésért, de nem jártak sikerrel, a Milan így egy fordulóval a vége előtt öt pontra növelte az előnyét, és várhatta az esti Cagliari–Inter meccset, ahol a városi rivális pontvesztése esetén bajnok címet ünnepelhet már ma.

Eredmények:
Bologna–Sassuolo 1–3
Napoli–Genoa 3–0
Milan–Atalanta 2–0