A mentők vittek állásinterjúra egy vak férfit

3 nap ezelőtt 8

[sz]Címkép: Facebook/Országos Mentőszolgálat[sz]

Megható történetről számoltak be az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

“Beteghez sietve vette észre az egyik mentőegység gépkocsivezetője azt a 45 év körüli vak férfit, aki a járda szélén álldogált az egyik forgalmas úton. A mentők ezután hamar helyszínre értek és ellátták betegüket, majd mikor ugyanazon az úton haladtak visszafele, a férfi változatlanul ott várakozott, fehér botját kezében tartva” – írják, majd hozzátették.

A mentők “látták a férfi arcán levő kétségbeesést, így megálltak és érdeklődtek, segíthetnek-e valamiben. Kiderült, a férfi Borsod megyéből érkezett a fővárosba és a telefonján levő applikáció segítségével tájékozódva sietett volna állásinterjúra. Ugyan korábban indult, a készülék lemerült, az arra sétálók pedig nem tudták útbaigazítani. Miután a cím útba esett a mentőállomás felé, bajtársaink egyeztettek a mentésirányítással és végül mentővel vitték állásinterjúra a látásképtelen férfit, akinek még a telefonját is sikerült kicsit tölteni útközben”.

A posztban megjegyzik: a férfi ugyan pár percet így is késett, de “az életmentők remélik, hogy jól sikerült az interjú!”.