Ambrus Attila szomszédjában lakott az esztergomi robbantó

2 hónap ezelőtt 9

„A srácnak komoly gondjai voltak” – mondta a korábban „viszkis rablóként” ismert Ambrus.

Mint korábban megírtuk, szerda éjjel Esztergomban egy körözés alatt álló férfi felrobbantotta magát, miközben a rendőrök ellene intézkedtek. A tragédiában ketten – egy TEK-es és az elkövető – meghaltak, több rendőr, tűzoltó pedig megsérült.

Kiderült, a tragédia helyszíne mellett lakik Ambrus Attila, akit a Blikk telefonon ért el.

Mint mondta, valóban néhány száz méterre laknak a robbantótól, és nem érték meglepetésként a történtek.

Ambrus a tragédia idején nem volt otthon, az apósa mesélte neki, hogy a robbanás pillanatában az otthonuk ablakai erősen megremegtek (tudósítónknak is erről számoltak be az arrafelé lakók).

„Éjszaka érkeztem haza Írországból, már a robbantás után. Lászlóval néhányszor találkoztam, amikor a gyerekemért biciklivel néha ott mentem el, ahol ő lakik, de soha nem beszéltünk. A srácnak komolyabb gondjai voltak. Régebb óta voltak problémái a hatóságokkal, volt egy közüzemi tartozása, utálta a rendszert, a rendőröket. Egyébként masszőr volt, de úgy tudom, festegetett is. Úgy érezte, igazságtalanul többet kell fizetnie az áramért, aztán ki akarták lakoltatni, a Suzukiját is elvették. Nagyon sok apró tényező miatt jutott el idáig. Az egész igazságszolgáltatásra, a rendőrökre is haragudott.”