András hercegnek bizonyítani kell, hogy nem tud izzadni

2 éve ezelőtt 86

Újabb személy tünt fel a Jeffrey Epstein szexuális-kereskedelem ügy látókörében: Andrew Albert Christian Edward, a yorki herceg ül a vádlottak székében. A herceget szexuális zaklatással vádolja Virginia Roberts Giuffre, az ügy elszenvedője.

Folytatódik a Jeffrey Epstein ügy, újabb vádlott került a bíróság elé: András herceget arra kérték Virginia Roberts Giuffre ügyvédei, hogy nyújtsa be azokat az orvosi dokumentumokat, amelyek bizonyítják hogy képtelen izzadni. A herceget szexuális zaklatással vádolta meg a Jeffrey Epstein kiskorú lányokkal szembeni szexuális zaklatás egyik fő elszenvedője Virginia Roberts Giuffre. András herceget egy amerikai polgári perben hallgatják ki.

A vád szerint 2001-ben Jeffrey Epstein Londonba vitte Virginia Roberts Giuffre-t, ahol aztán bemutatták András hercegnek. Miután Giuffre, András herceg, Epstein és akkori barátnője Ghislaine Maxwell elmentek egy éjszakai klubba táncolni, Giuffre-t arra kényszerítették, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen a herceggel. A zaklatott szerint a vádlott tisztában volt vele, hogy ő kiskorú (17) és erősen izzadt aktus előtt.

Egy 2019-es BBC-interjúban a yorki herceg azt mondta, hogy azért tartózkodott az említett szórakozóhelyen mert elvitte nagyobbik lányát egy buliba. Az interjúban azt is elmondta, hogy hosszú évekig nem tudott izzadni. A vádlott továbbra is azt állítja nem emlékszik, hogy valaha találkozott volna az érintett Virginia Roberts Giuffre-val.

Az ügy január 4-én folytatódik egy szóbeli vitával, ahol a 61 éves herceg ügyvédjei nagy valószínűséggel a per elutasítása mellett érvelnek majd. Az amerikai bírák egyébként azt is szóvá tették, hogy a jövő héten nyilvánosságra hozhatják azt a 2009-es Epstein és Giuffre közötti bizalmas megállapodást, amiben András herceg is szerepelhet.

Az esküdtszék a hetekben több pontban is bűnösnek találta Ghislaine Maxwellt, aki a vádak szerint többek között hozzásegítette volt párját Jeffrey Epsteint egy kiskorú szexuális kereskedelmében.