Arrébb rakta Belgium határát egy földműves, mert zavarta a traktorozásban

1 nap ezelőtt 4

Arrébb rakta Belgium határát egy földműves, mert zavarta a traktorozásban

2021. május. 04. 17:242021. május. 04. 17:24Élet+Stílus

Több mint két méterrel pakolta arrébb a határkövet.

Pompás történetről ír a BBC: egy gazda véletlenül átrajzolta a francia-belga határt.

A határ a két ország között 620 km-en húzódik, azt 1820-ban jelölték ki véglegesen. A határvonalat végig határkövek jelzik, azonban az egyik

útban volt egy gazdának traktorozás közben, ezért fogta, és egészen pontosan 2,29 méterrel arrébb rakta a követ, a francia föld irányába.

Az elpakolt határkövet egy amatőr történész fedezte fel, de az esetet szerencsére mindkét országban megmosolyogták.

Avec une équipe de tf1 à la frontière entre Bousignies et Montignies. On a bougé la borne de 1819, la Belgique et notre...

Közzétette: David Lavaux – 2021. május 3., hétfő

"Belgiumot nagyobbá, Franciaországot kisebbé tette, ez nem jó ötlet" - mondta David Lavaux, a belga Erquelinnes település polgármestere a TF1 francia tévécsatornának. "Boldog voltam, a városom egy kicsit nagyobb lett", - tette hozzá nevetve -, de ezzel Bousignies-sur-Roc polgármestere nem ért egyet". A francia falu polgármestere is nyilatkozott, ő azt mondta, meg kell tudni előzni ezt a határviszályt.

A belga hatóságok fel fogják venni a kapcsolatot a földművessel, hogy megkérjék, tegye vissza a követ az eredeti helyére. Ha ez nem történik meg, lehet, hogy a külügyminisztériumnak fel kell élesztenie az 1930 óta inaktív francia-belga határbizottságot, és a gazdát is megbüntethetik, de a belga polgármester úgy véli, ha jószándékot mutat, nem lesz problémája, békésen rendezik a kérdést.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:


A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!