Az elemzők változásokat jósoltak az okostelefon-piacon

3 éve ezelőtt 439

Az okostelefonok szállítása jelentősen lelassult az elmúlt hónapokban. A piac várhatóan 2020 végére helyreáll, de a koronavírus-járvány összezavarta az összes térképet. Ennek ellenére a The International Data Corporation elemzői optimisták: megnevezték az eladások növekedéshez való visszatérésének pontos időzítését és a közelgő trendeket.

Az IDC szakértői azt jósolják, hogy 2019-hez képest 2019-hez képest 9,5%-kal csökken az okostelefonok 1,2 milliárd darabos értékesítése. A globális piac 2021-ben várhatóan 9%-kal fog növekedni. A szakértők azt is megjegyezték, hogy fontos, hogy ne csak a drága, hanem a költségvetési eszközöket is figyelembe vegyék, mivel a fejlődő országok ellátásának 80 százalékát tették ki.

Az elemzők úgy vélik, hogy az okostelefon-piac fejlesztésének hajtóereje az 5G technológia lesz. A Coronavirus sok gyártót kényszerített arra, hogy szüneteltesse az ilyen eszközök gyártását, de előbb vagy utóbb elkezdik végrehajtani őket. Ez nem csak az új telefonok tömeges bővüléséhez vezet, hanem az átlagár csökkenéséhez is. Az idei év második negyedévében például kínában az 5G technológiával rendelkező okostelefonok 43%-a már kevesebb mint 400 dollárba kerül.

Az IDC arra számít, hogy az 5G okostelefonok átlagára 2023-ra eléri a 495 dollárt, ami viszont 50%-ra növeli a telefonok piaci részesedését. Annak ellenére, hogy a siker az új technológia, a legtöbb nyereség et a következő évben fogják hozni a 4G-okostelefonok.

A free Image recognition application and free image hosting service powered by IRA