Az orosz légierő megsemmisítette az ukránok utolsó hadihajóját Odessza kikötőjében

4 hónap ezelőtt 2

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz légierő megsemmisítette az ukrán haditengerészet utolsó hadihajóját, a Jurij Olefirenko nevű hajót.

A minisztérium szerint a csapást május 29-én hajtották végre “nagy pontosságú fegyverekkel” a hadihajók odesszai kikötőben lévő állomáshelyénél.

Május 24-én az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az ukrán fegyveres erők pilóta nélküli motorcsónakjai megpróbálták megtámadni az Ivan Hursz orosz hajót 140 kilométerre északkeletre a Boszporusz-szorostól. A hivatal szerint az ukrán drónok hajnali 05:30 körül támadták meg a hajót. Megjegyezték, hogy az összes ukrán hajót sikerült megsemmisíteni a hajón rendszeresített fegyverekből leadott tűzzel.

Arról is beszámoltak, hogy azok a pilóta nélküli hajók, amelyekkel az ukrán hadsereg megpróbálta megtámadni az orosz Fekete-tengeri Flotta Ivan Hursz nevű hajóját, nyugati gyártmányúak voltak.

Május 27-én a RIA Novosztyi a Telegram-csatornáján közzétett több felvételt az Ivan Hursz felderítőhajó Szevasztopolba érkezéséről.