Bejárta a világot a kéz nélkül snookerező férfi története

1 hónap ezelőtt 11

A pakisztáni férfit, Muhammad Ikramot egy súlyos testi fogyatékosság sem tudta eltántorítani az álma megvalósításától.


 
 
 

Egy születési rendellenesség következtében a Pakisztánban élő Muhammad Ikram karok nélkül jött a világra. A most 32 éves férfi ennek ellenére kiválóan snookerezik, a golyókat az állával löki be.

Az AlJazeera riportja szerint Ikram 10 évesen kezdett érdeklődni a sport iránt, figyelte, ahogy a helyi snooker klubban a nagyok játszanak. Végül titokban maga is elkezdett gyakorolni, a szülei ugyanis általában nem engedték biliárdasztal közelébe, állítólag féltek attól, hogy megsérül. A férfit először csak 2019-ben engedték a többi snookerező közé. „Az emberek a klubban nem hitték el nekem, hogy az állammal tudok játszani. De aztán elkezdték elismerni a tehetségemet, mikor belőttem a golyókat” – mondja.

Muhammad Ikramról mostanra az egész világ tudomást szerezhetett, miután a helyi és a nemzetközi média is – az AFP-től kezdve a Euronewson át a South China Morning Postig – foglalkozott vele.

Pakisztánban a férfi már bajnokságot is nyert, most pedig abban reménykedik, hogy a pakisztáni kormány támogatásával előbb-utóbb külföldi snooker mérkőzésekre is kijut majd.