Beszóltak a németek Orbánnak: mintha az iskolában azt választanák meg igazgatónak, aki a suliudvaron rendszeresen ütlegeli a többieket

3 hónap ezelőtt 3

[sz]Fotó: MTI[sz]

A közelgő magyar EU-elnökséget ahhoz hasonlította a német liberálisok egyik EP-képviselője, mintha az iskolában azt választanák meg igazgatónak, aki a suliudvaron rendszeresen ütlegeli a többieket.

Mint ismert, 2024-ben Magyarország tölti be az EU Tanácsának soros elnöki tisztségét. Ezzel kapcsolatban a legnagyobb német országos napilap, a Süddeutsche Zeitung a magyar kormány brüsszeli megítéléséről kérdezett meg politikusokat.

A lapnak nyilatkozó több diplomata szerint Orbán Viktor visszaél a vétójoggal, és zsarolásokkal túszul ejti a szervezetet, hogy előnyöket harcoljon ki magának. Az uniós biztosok között vannak, akik egyenesen rezsimként emlegetik az Orbán-kormányt.

A Süddeutsche Zeitungnak nyilatkozva a német liberálisok egyik EP-képviselője ahhoz hasonlította a magyar EU-elnökséget, mintha az iskolában azt választanák meg igazgatónak, aki a suliudvaron rendszeresen ütlegeli a többieket.

Forrás: HVG, RTL

[kapcsolodo]daniel-freund-beszolt-orban-viktor-a-legkorruptabb-politikus-europaban/[kapcsolodo]