Conte válthatja Solskjært a Manchester United kispadján

2 éve ezelőtt 197

A lap úgy tudja, hogy a korábban a Chelsea csapatát is irányító olasz szakember veheti át Manchesterben vereséget vereségre halmozó Solskjær helyét.

Antonio Conte szerződtetésével próbálkozhat meg a Manchester United, ha a klub tulajdonosai és vezetősége úgy dönt, megválik a jelenlegi vezetőedzőtől, Ole Gunnar Solskjærtől. Solskjær csapata vasárnap hazai pályán égett hatalmasat: öt gólt kaptak az ősi riválisnak számító Liverpooltól, Mohamed Szalah mesterhármast is szerzett.

A Guardian United-közeli forrásokból úgy értesült, hogy a Liverpool elleni vereség után felerősödtek az öltözőben a Solskjær felkészültségét és rátermettségét vitató hangok. A 48 éves szakember közel három alatt állítólag sem a csapat, sem a szurkolók bizalmát nem tudta teljesen megszerezni.

A klub tulajdonosa, Joe Glazer floridai milliárdos értesülések szerint fontolgatja, hogy kirúgja Solskjært, válogatnia pedig volna kiből a helyére: Conte mellett felmerült állítólag Zinedine Zidane érkezése is. Zidane és Conte két olyan edző, akiket nem azért rúgtak ki előző csapatuktól, mert az ne teljesített volna remekül. Conte legutóbb az olasz bajnokságot nyerte meg az Internazionaléval, és Zidane is maga állt fel, miközben pár éve a Real Madriddal sorozatban három BL-t nyert. 

Conte újabban kapós a Premier League klubok között: bár korábban irányította a Chelsea együttesét is, legutóbb az új, dúsgazdag szaúdi tulajdonosokkal bíró Newcastle United tett neki ajánlatot.

Egy diktatúra vásárolta be magát a Premier League-be

Ha arra kérnénk olvasóinkat, hogy tippeljenek, melyik a világ leggazdagabb sportcsapata, jó eséllyel elhangzana a Paris-Saint Germain, vagy a Manchester City, esetleg a Real Madrid neve, néhányan a Red Bull, vagy a Mercedes Forma-1-es istállóit említenék, vagy egy, az Egyesült Államokban játszó kosár- vagy futballcsapatot.