Drámai meccsen jutott a Wembley-be a másodosztályú csapat

5 nap ezelőtt 7

GettyImages-1474601213

Az angol labdarúgó FA Kupa negyeddöntőjében a Sheffield United hátrányból fordítva, 3–2-re legyőzte a Blackburn Rovers csapatát, és jutott be a Wembley Stadionban rendezendő elődöntőbe.

A másodosztályú csapatok mérkőzését a vendégek kezdték jobban, a 21. percben Bereton Díaz büntetőjével harcolta ki az előnyt a Blackburn. Sokáig azonban nem tartott az örömük: egy szöglet után Lowe távoli lövésébe a blackburni Gallagher tette bele a lábát, a labda pedig védhetetlenül pattant a saját kapujába. A félidőig nem történt változás, így döntetlennel fordultak a csapatok.

A második játékrész elején újra a Blackburn került előnybe, miután Sammie Szmodicsa leshatárról indulva került ziccerbe és szemben a kapussal nem hibázott. Az újabb vendég gól után sokáig nem változott az eredmény, hazai pályán a kiesés szélére sodródott a Sheffield. 

A 81. percben végül összejött az egyenlítés, Oliver McBurnie egy szemrevaló akció végén másodszor is kiegyenlített. Majd – ahogyan mondani szokták –, jött a dráma. A rendes játékidő lejárta után Thomas Doyle gondolt egyet és 19 méterről egy sistergős bombával az elődöntőbe lőtte csapatát. Íme videón is, a szépségdíjas találat. 

Ezzel a Sheffield United bejutott az elődöntőbe, csatlakozva a korábban már kvalifikált Manchester Cityhez. A további két továbbjutó csapat a Brighton–Grimsby, és a Manchester United–Fulham párharcból kerül ki. 

(Borítókép: Getty Images)