Eddig csúnyán besült Putyin terve - Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index szerdai hírösszefoglalója

6 nap ezelőtt 4

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!

 • Nem felel meg a valóságnak a CNN jelentése, amely szerint Oroszországban újabb mozgósítási hullámra kerülhet sor – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a TASZSZ orosz állami hírügynökséggel.

  Arra a kérdésre, hogy a CNN jelentése valótlan-e, az elnöki sajtótitkár azt válaszolta: „Igen, így van”.

 • Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint Magyarország területére 2023. január 24-én az ukrán-magyar határszakaszon 4395 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 4340 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

  A beléptetettek közül a rendőrség 96 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. 

  Az ukrajnai háború elől 2023. január 24-én 27 ember, köztük 18 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

 • Az ukrán vezérkar szerint Oroszország a háború kitörése óta összesen 281 helikoptert veszített. Az orosz légierő által bevetett egyik fő típus a Ka–52-es harci helikopter. Ezeket leginkább arra használják, hogy légi támogatást nyújtsanak az orosz katonáknak és tankoknak a harctéren.

  Az orosz légierő azonban újabb megaláztatást szenvedett, amikor kedden újabb három Ka–52-est lőttek le ukrán katonák, írja a Daily Express.

  A Ka–52 a világ egyik legjobb harci helikopterének hírében áll, eddig azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket Ukrajnában, írja a portál.

 • Köszöntjük olvasóinkat!

  Indul az Index élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Keddi percről percre cikkünk ide kattintva érhető el.

  Tartsanak velünk ma is!