Egy friss felmérés szerint egyre több fiatal hagyná itt az országot

2 hónap ezelőtt 14

A K&H ifjúsági index friss felmérése a 19-29 évesek tanuláshoz és munkához fűződő viszonyát vizsgálta, ebből derült ki, milyen sokan próbálnának szerencsét külföldön - írja a Menedzsment Fórum.

Mint írják, a már dolgozó fiatalok kicsit több mint 30 százaléka több-kevesebb elszántsággal fontolgatta 2023 harmadik negyedévében, hogy külföldön vállalna munkát. Ugyanakkor 40 százalékuk nemet mond erre a lehetőségre. A 2012 óta minden negyedévben elkészített felmérés korábbi eredményeiből látható, hogy

a külföldi munkavállalást tervezők aránya 2021 közepén ismét visszaugrott 30 százalék fölé - ami 2012-2015 között huzamosabban jellemző volt -, és azóta is ezen a szinten maradt.

A felmérésből kiderült, hogy hosszabb távon javult a fiatalok helyzete a munkavállalást területén.

Árva András, a K&H lakossági szegmens marketing vezetője azt nyilatkozta: „A stabil munkahely kulcsfontosságú a fiatalok jövője szempontjából. A megfelelő állásban lévő fiatalok így könnyebben tudnak tervezni, például a lakásvásárlással, amelyhez gyakran a családi segítség mellett lakáshitelre is szükség van. Egy-egy lakáshitel évtizedes elköteleződést jelent, amit csak biztos anyagi háttérrel lehet bevállalni.”