Egymásra lőtt egy buszsofőr és utasa

3 hónap ezelőtt 10

Heves vita alakult ki egy észak-karolinai buszsofőr és utasa között a buszon. A veszekedés igencsak eldurvult, ugyanis az utas fegyvert rántott, amire a sofőr is így tett, és egymásra lőttek. Végül mindkét férfi súlyosan megsérült, de az állapotuk azóta stabil.

Tüzet nyitott egymásra egy észak-karolinai buszsofőr és utasa a mozgó járművön az észak-karolinai Charlotte-ban. A lövésben mindkét fél súlyosan megsérült – írta meg az NBC News.

A lövöldözés előzménye, hogy a buszon tartózkodó utas, Omarri Tobias felállt székéről a mozgó járművön, majd megkérte a sofőrt, hogy álljon meg és engedje le őt a buszról. A sofőr, David Fullard azt válaszolta, hogy várnia kell a következő kijelölt megállóig. Ezt követően heves vita alakult ki közöttük, ami tettlegességig fajult.

Tobias a vita egy pontján hirtelen előkapott egy fegyvert, amire válaszul a sofőr is elővette saját lőfegyverét. 

Az esetről videó is készült, de a hatóságok a felvétel alapján nem tudták megállapítani, hogy ki lőtt először. A képsorokon az is látható, hogy a golyók szétzúzzák a sofőr és az utas közötti korlátot.

Tobias és Fullard életveszélyes sérüléseket szenvedtek, ám állapotuk jelenleg stabil és várhatóan teljesen felépülnek. 

A hatóságok vádat emeltek az utas ellen, az még kérdéses, hogy a sofőrnek felelnie kell-e a történtekért A busztársaság azonban leszögezte, elbocsájtják sofőrjüket, amiért – a munkahelyi szabályzattal ellentétben – lőfegyvert tartott magánál munkahelyén.

Az esetről készült videót a YouTube-on meg is lehet tekinteni: