Egyre közelebb Ferihegy megvételéhez az állam

2 éve ezelőtt 161

A Budapest Airport átvilágítási folyamatot kezdett el a magyar kormánnyal – jelentette be a repülőtér többségi tulajdonosa. Ezzel egy lépéssel közelebb lehet a budapesti légikikötő értékesítése az államnak – írja a Reuters tudósítása alapján a Portfolio.

A legutóbbi hír a Budapest Airport értékesítésével kapcsolatban múlt hónapban érkezett, miszerint Magyarország 4,44 milliárd eurót ajánlott a repülőtérért. Az értesülést sem a kormány, sem a nagytulajdonos, az AviAlliance nem erősítette meg, utóbbi csak annyit közölt ma, hogy a magyar kormány egy felülvizsgált indikatív ajánlatot tett a repülőtérre – emlékeztet a portál.

Az AviAlliance közlése szerint a magyar kormány elfogadta a feltételeket a hivatalos tárgyalás megkezdéséhez, ezért úgy döntöttek, hogy elindítják az átvilágítási folyamatot. Ez egy lépés a reptér eladása felé, ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy a folyamat kimenetele még bizonytalan – közölte az AviAlliance.

A kanadai és szingapúri tulajdonosi hátterű AviAlliance 55,4 százalékos részesedéssel rendelkezik a Budapest Airportban.