Egyre több helyen lesz eső vasárnap estére, 19 és 25 fok közti hőmérsékletek várhatók aznap

1 hónap ezelőtt 31

[sz]MTI, fotó: Albrecht Fietz képe a Pixabayen[sz]

Hazánktól északkeletre található annak a ciklonnak a középpontja, amelynek frontjai mentén felhős, többfelé csapadékos az időjárás Kelet-Európában.

Szárazföldünk középső részén egy átmeneti nyugodtabb terület található, ám nyugaton egy újabb frontzóna húzódik. Egy légörvény is kialakulóban van a Vizcayai-öböl felett, így Spanyolország, illetve Franciaország határán is változékonyabbra fordul az idő.

A Kárpát-medencét éppen hogy elhagyta egy ciklon, de vasárnap már egy újabb közelít délnyugat felől, így ismét nedvesebb léghullámok érkeznek.

[kapcsolodo]sajnos-a-cetek-szamara-ez-egy-nagyon-kritikus-pont-magyar-kutatono-az-ocean-kozepen/[kapcsolodo]

Várható időjárás vasárnap éjfélig:

Éjszaka jórészt mindenütt csökken a felhőzet, de az északkeleti harmadban ismét felhősödés kezdődik, amiből gyenge záporeső is előfordulhat.

Vasárnap az ország középső részén számíthatunk a legkevesebb felhőre és egyben a legtöbb napsütésre is, máshol változóan felhős idő várható. Napközben kevés helyen lehet futó zápor, viszont késő délutántól, kora estétől nyugat, délnyugat felől elkezd megvastagodni a felhőtakaró, ezzel együtt pedig a csapadékhajlam is megnövekszik.

Az északi, északnyugati szél elénk, szombaton többfelé erős lesz, az esti órákra mérséklődik átmenetileg a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 14 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 19 és 25 fok között várható, de a felhősebb részeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.