Ellenzék: A hatalom emberei megijedtek

1 hónap ezelőtt 18

„A hatalom emberei megijedtek attól, hogy az emberek szombat reggel tömegesen akarják kinyilvánítani a véleményüket az Előválasztáson, tömegesen kívánnak hitet tenni a változás mellett. Ám hiába indítottak támadást az intézmény informatikai rendszere ellen, innen is üzenjük nekik: tervük nem fog megvalósulni. A Karmelita kolostor urainak offenzívája csak ideig-óráig akaszthatja meg a munkát, a beavatkozás elhárítása után újult erővel folytatjuk a munkát. Hogy odafent még jobban megértsék, nyomatékkal üzenjük: Stop, Orbán!” - írják közös közleményükben az ellenzéki pártok elnökei.

A szavazás szombat reggel indult, de technikai problémák miatt hamar félbeszakadt. A szervezők először azt gondolták, a nagy érdeklődés miatt akadozik a rendszer, ezért egyórás leállást ígértek. Délutáni közleményükben aztán már túlterheléses támadásról írtak, így csak hétfőn folytatódhat az előválasztás. Az egyik szervező azt mondta a 444-nek: „Sok mindenre készültünk, de ilyen támadásra nem számítottunk”.

Az ellenzéki pártok szerint az előválasztás indítása történelmi nap, „amelynek célja, hogy végre az emberek döntsenek arról, kik a legméltóbb, legalkalmasabb politikusok a képviseletük”.

„(...)ezúton is szívből köszönjük minden magyar szavazópolgárnak, aki nem csupán részt vesz a demokratikus folyamatban, de megértően kezeli a kialakult helyzetet. Hétfőn újult erővel térünk vissza, és várunk mindenkit a szavazósátraknál! Döntsük el közösen, ki legyen az ország következő miniszterelnöke! És döntsük el közösen, kikkel építsünk fel egy új, demokratikus, szolidáris, igazságos és zöld Magyarországot!”