Elő a szánkókkal: megérkezett a nagy hó – időjárás

1 hónap ezelőtt 77

Marad a jellemzően borult idő, és az északnyugati országrész kivételével további jelentős mennyiségű eső várható. A magasabb hegyeink mellett az éjszaka második felében az északkeleti megyékben síkvidéken is válthat havas esőbe, havazásba a halmazállapot. Az északnyugatira, északira forduló szél sokfelé lesz élénk, főleg a Dunántúlon, valamint az északkeleti vidékeken erős lökések is kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban –2 és +4 fok között alakul – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Péntek délelőtt északnyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen naposra fordul az idő. Legtovább a keleti harmadban, egy összeáramlási zóna mentén maradhat felhős az ég. A frontális csapadékzónából egyre inkább a Tiszántúlon fordulhat elő eső, havas eső, esetleg havazás, majd a déli órákra ott is megszűnik a tartós csapadék. Ezt követően napközben az összeáramlási zóna mentén alakulhat ki zápor, hózápor. A délelőtt még nagy területen élénk, erős északnyugati, északi szél délutántól fokozatosan mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között alakul.

A folytatás sem ígérkezik sokkal kellemesebbnek, a hét vége erős fagyot, újabb havazást, helyenként ónos esőt is tartogat.

A hétvégi időjárásról itt olvasható összefoglalónk.

Nyitókép: Forrás: Pexels.com