Elszállhattak az eddig leadott szavazatok az előválasztáson dr. Magyar György szerint

1 hónap ezelőtt 53

Rendkívüli interjút adott a Hit Rádiónak dr. Magyar György: az előválasztás egyik szervezője szerint arra is van esély, hogy elszálltak az eddigi szavazatok – közölte az atv.hu.

“Az informatikusok véleménye szerint az eddig leadott szavazatok elszállhattak a támadás következtében” – mondta dr. Magyar György. Az előválasztási kampány szervezője azt is hozzátette, emiatt akár a szavazás idejét is meghosszabbíthatják.

[kapcsolodo]elovalasztas-sok-mindenre-keszultunk-de-ilyen-tamadasra-nem-szamitottunk/[kapcsolodo]

A szervezők szerint egyértelműen külső támadás érte a rendszert, mert akkor is túlterhelés állt fenn, amikor már nem tartott a szavazás.

[kapcsolodo]hackertamadast-gyanit-az-ellenzek-ugy-tunik-vannak-olyanok-akik-el-akarjak-nemitani-a-magyar-embereket/[kapcsolodo]

Mint arról korábban mi is írtunk, a szavazás szombat reggel kezdődött. Néhány sátor már reggel 6-kor kinyitott, és az internetes szavazás is ekkor kezdődött el, de a problémák hamar jelentkeztek.

A Szeretlek Magyarország olvasói is jelezték, hogy 10 óra körül gondok voltak az előválasztás honlapjával: először csak akadozott, majd a legtöbbeknél le is állt. Később már a kihelyezett sátraknál sem tudtak szavazni a rendszer hibája miatt.

Ekkor a szervezők még azt mondták, délig orvosolják a problémát, de nem sokkal dél után közölték: hétfőig el kell halasztani a voksolást, hogy helyrehozzák a problémát. Ezután több ellenzéki miniszterelnök-jelölt azt mondta, vizsgálódott az ügyben, és hackertámadásra gyanakszanak.