Élve faltak fel a poloskák egy férfit a börtönben, mert három hónap alatt senki nem tett semmit

3 hónap ezelőtt 13

A 35 éves Lashawn Thompson halálát “súlyos elhanyagolásból eredő komplikációk” okozták. A Georgia állambeli Atlantából származó Thompson jelentős súlyt veszített – pontosan 32 fontot, ami testsúlyának 18 százalékos csökkenését jelenti – a Fulton megyei börtönben töltött három hónap alatt – írta a Unilad.

Thompsont életében először tavaly június 12-én vitték be a Fulton megyei börtönbe egy szabálysértés miatt. A férfi nem rendelkezett az óvadék letételéhez szükséges pénzzel, így benn tartották. Aztán szeptember 13-án, alig három hónappal a letartóztatása után, a cellájában találtak rá, nem volt már pulzusa.

Thompson holttestét a cellája vécéje fölött összeesve találták meg, a testét teljesen bogarak borították.

A hivatalos boncolás “jelentős mértékű kiszáradást, alultápláltságot, súlyos rovarfertőzöttséget” állapított meg.

Egy független jelentésben azt is megállapították, hogy “43 napra vonatkozóan minimális dokumentációt találtak a feljegyzésekben, amely az ellátásról tanúskodik. A gyógyszeradagolási naplóból kiderült, hogy 2022. augusztus 11. és 2022. szeptember 13. között nem adtak be gyógyszert neki”.

Roger A. Mitchell, a Howard Egyetem professzora így folytatta a jelentésében: “Amíg a súlyos fertőzés kialakult, Thompson úr nem kapott lehetőséget fürdésre a börtönben”.

A Fulton megyei orvosszakértői hivatal eredetileg “meghatározatlan” halálokot állapított meg Thompson halálának okaként, ezért volt szükség független szakértőre is.

Mitchellt pedig a korábbi NFL-irányító, Colin Kaepernick nonprofit szervezete bízta meg, hogy vizsgálja tovább az ügyet.

A jelentés szerint Thomspon halálát “emberölésnek” lehet nevezni, Mitchell pedig azt írta: “Thompson urat halált okozó módon hanyagolták el a börtönben”

Egy minapi sajtótájékoztatón a polgárjogi ügyvéd, Ben Crump azt mondta: “Szeretném jegyzőkönyvbe foglalni: Ez a történelem legsajnálatosabb halálesete és őrizetbe vételi ügye”.

Fulton megye seriffje, Pat Labat közleményt adott ki a független boncolási jelentés nyilvánosságra hozatala után.

Ebben ez áll: “Még nem volt alkalmam teljes mértékben áttanulmányozni a független boncolási jelentést. Azonban már a jelentés kiadása előtt is fájdalmasan világos volt, hogy számos mulasztás vezetett Thompson úr tragikus halálához.

Már felelősségre vontam a börtön működéséért felelős vezető személyzetet, amikor kértem és meg is kaptam a börtönigazgató, a lakásügyi főigazgató-helyettes és a bűnügyi nyomozói osztály főigazgató-helyettese lemondását.

A börtön személyzete a felülvizsgálatot követően számíthat komoly következményekre.

[kapcsolodo]meghalt-a-95-eves-no-akit-lesokkolozott-egy-rendor-egy-idosotthonban/[kapcsolodo]