Észak felől támadták az oroszok Kijevet

3 nap ezelőtt 6

Az orosz erők éjjel ismét támadták Kijevet - közölte a helyi polgári és katonai közigazgatás pénteken, azt állítva, hogy minden rakétát elfogtak és megsemmisítettek.

"Újabb légitámadás Kijev ellen, május eleje óta a 13. egymás után! Mint mindig, éjszaka" - közölte a közigazgatás a Telegram üzenetküldő oldalán. A tájékoztatás szerint

a robotrepülőgépeket Tu-95MSZ stratégiai bombázók indították a Kaszpi-tenger térségéből.

Kijev légterében minden ellenséges célpontot felderítettek és megsemmisítettek - írták a hatóságok.

Az ukrán vezérkar péntek reggeli napi tájékoztatójában több mint ötven orosz légitámadásról számolt be, amelyeket robbanóanyagot hordozó drónnal és rakétatákkal hajtották végre.

Egy SZ-300-as rakéta eltalált egy gátat a Donyecki területen, Karlivka térségében - közölte a vezérkar, hozzátéve, a térségben nagy az árvízveszély.

Oroszországban egy robbanás okozott károkat egy épületben a Krímhez közeli Krasznodar városában, a RIA Novosztyi hírügynökség által idézett helyi hatóságok szerint anélkül, hogy áldozatokkal járt volna. A Readovka orosz hírportál a Telegram-csatornáján egy olyan épületről posztolt fotót, amelynek legfelső emelete és teteje megsérült és megfeketedett.

Az incidens okát vizsgálják - közölte Krasznodar polgármestere, Jevgenyij Naumov a Telegramon.

Nyitókép: Nataliia Shcherbyna/Getty Images