FeGyőr elszámoltatást ígért, most mélyeket hallgat

1 hónap ezelőtt 24

2021.08.01. 21:00

Egyelőre semmilyen következménye nincs a Momentumban Cseh Katalinék korrupciógyanús uniós pályázatainak, annak a pénzcsapolásnak, amit a párt európai parlamenti képviselőjének családi érdekeltségei műveltek az elmúlt években. Mindez azért is visszatetsző, mert a Momentum korábban többször kinyilvánította, hogy zéró toleranciát alkalmaz a párton belül is, ha nyilvánosságra kerül bármilyen visszaélés, korrupciógyanús ügy – írja a Magyar Nemzet.

Fekete-Győr András pártelnök eddig nem kezdeményezett vizsgálatot Cseh Katalinék ügyében, holott korábban a Hír Televízió stúdiójában is beszélt arról, hogy kérlelhetetlen és következetes harcot indítanak a korrupció ellen – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

A műsorvezető feltette a kérdést: ha a Momentumnak az egyik képviselője jutna jogosulatlanul vagy a politikai kapcsolatai révén uniós támogatáshoz, őt is elszámoltatnák? Erre a pártelnök azt válaszolta:

Hát hogyne! Természetesen! Természetesen! Én nem vagyok hajlandó egy olyan országban élni – az elmúlt harminc évben kénytelen voltam – ahol következménye semminek nem volt! Lehetett lopni szabadon a közpénzt, lehetett csalni és hazudni, de ennek véget kell vetni! Magyarország nem lehet többé következmények nélküli ország.”

Eddig azonban semmilyen vizsgálat nem indult Cseh Katalinék ügyében a párton belül, pedig számos olyan információ került nyilvánosságra az elmúlt napokban, amelyek a visszaélés gyanúját mindenképpen felvetik.

A hírportál emlékeztet: az elmúlt néhány nap sajtóhírei alapján egy olyan, Cseh Katalinhoz, illetve a momentumos politikus családjához köthető cégháló képe rajzolódott ki, amely

EU-s pénzek megcsapolására szakosodott.

A rendszerben fellelhető vállalkozások szisztematikusan együttműködve, tevékenységüket összehangolva 4,8 milliárd forintos uniós forrást zsebelhettek be.