„Félek, boldog vagyok, izgatott” – így indult útnak Suhajda Szilárd

2 nap ezelőtt 15

Suhajda Szilárd utolsó naplóbejegyzésében arról írt, súlyos betegség gyötörte, amit igyekezett teával és házi kolbásszal kikúrálni. Már ekkor is csak egy cél lebegett a szeme előtt, hogy felérjen a csúcsra.

Suhajda Szilárd a Mount Everest megmászása előtt naplót vezetett arról, hogyan készül az embert próbáló kihívásra, nevezetesen arra, hogy a világ legmagasabb pontjára mesterséges oxigén és teherhordók nélkül jut fel. Utolsó bejegyzésében a május 15-20-ig terjedő időszakot fedte le.

„Alaptábori napok. Nagyon rövidre fogom, ugyanis nem vagyok túl jól. Egészségileg legalábbis” – kezdte meg bejegyzését közösségi oldalán.

Mint írja, a harmadik napon már 45-ös pulzussal ébredt, fizikailag kiválóan érezte magát, órája adatai pedig azt bizonyították, hogy hatékonyan regenerálódik. Jó étvágynak örvendett, sikeresen töltődött fel energiával.

Felbontom utolsó adag, igen nagy becsben tartott kolbászomat: a rokonságtól kapott »Suhajda és fiai« manufaktúra nem akármilyen füstöltárut készít! Jólesően karikázom a reggeli rántotta mellé! A Mártontól kapott cheddar is fogyóban van

– teszi hozzá.

Kitért arra is, köhögött, mint mindenki az alaptáborban. Fájt a torka, rémséges dolgokat krákogott fel, könnybelábadt szemekkel küszködött. Azonban mindent megtett a gyógyulás érdekében, aminek elmondása szerint meg is volt az eredménye, napról napra jobban volt.

Az elmondások szerint viszont nem csak a szokásos Khumbu-köhögésről van szó, hanem valami nyavalya is tombol idelent: sokan a betegségre hivatkozva adták fel expedíciójukat. Egyesek Covidot emlegetnek

– írta bejegyzésében, majd megjegyezte, igyekszik fókuszált maradni.

Fejben már ekkor is a csúcsmászásra készült, az otthoniakkal előrejelzéseket hasonlítottak össze és elemeztek.

Félek, boldog vagyok, izgatott. Várom, hogy elindulhassak és várom a földet érést: a hazaérkezést! Látom magam előtt a csúcsra vezető utolsó métereket. Látom magam előtt a kisfiam, ahogy szalad felém a reptéren! Timit. A Családomat, Titeket, az Életet

– folytatta sorait Suhajda Szilárd.

Sorait így zárta: „Összpontosítok. Belélegzek. Kifújok. A Hegyre emelem tekintetem. Fohászkodok. Gondolatban mindenkit magamhoz ölelek, akit szeretek. Most vagyok a legközelebb az Everest csúcsához: a sikerhez! Készen állok!”