Folytatólagosan elkövetett lopás miatt jelenti fel a Jobbik Fekete Pétert

3 hónap ezelőtt 11

"Sajnálatos, de mindent elárul az Orbán-rezsimről, hogy ezen a jeles napon, a Magyar Kultúra Napján azt kell bejelentenem, hogy folytatólagosan elkövetett lopás miatt feljelentést teszek a kultúráért felelős államtitkár, Fekete Péter ellen" - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Brenner Koloman, a Jobbik parlamenti képviselője, az Országgyűlés alelnöke.

A feljelentés apropóját maga Fekete Péter államtitkár szolgáltatta, aki az Esterházy Péter és Gitta Könyvtár pénteki átadóján tartott beszédében büszkélkedett el azzal, hogy rendszeresen leemel ezt-azt a közgyűjtemények polcairól.

Fekete nyitóbeszéde végén - melynek írásban publikált verziójából ezt a részletet már kivágta - közölte, hogy „megszokhatták már, hogy ha valahova meghívnak, akkor egy másik intézményből, egy másik polcról leemelek valamit és elhozom magammal”, majd előhúzott egy focilabdát, ami a Petőfi Irodalmi Múzeum katalogizált eleme. Ezzel Fekete nagyon is tisztában volt, hiszen azt mondta, "[s]zámmal, múzeumi tárgyként a Petőfi Irodalmi Múzeumba bevételezték ezt a tárgyat".

Az Esterházy-könyvtárnak otthont adó Evangélikus Országos Gyűjteményért felelő, egykor a Petőfi Irodalmi Múzeumot igazgató Pröhle Gergely erre már ott helyben megjegyezte, hogy reméli, az államtitkár vissza is viszi a labdát, amit elemelt.

Mit is mondhatnék még, ha nem ugyanazt, amire már Kaufmann kolléga is figyelmeztetett: Ezennel az ország összes könyvtárának a figyelmét felhívjuk, hogy tartsák szemmel Fekete Péter kezét, ha náluk jár.