Fordítás, tolmácsolás, idegenvezetés Horvát, Szerb, Bosnyák, Montenegrói, Orosz és Angol nyelven

4 hónap ezelőtt 379

Mint szakfordító, tolmács, idegenvezető, középiskolai nyelvtanár együttműködő, érdeklődő, az új kihívásokra nyitott, megújulni képes ember vagyok.


Az élet ajándéka volt, hogy már gyerekkoromban idegen nyelvű környezetben is élhettem és ott sajátíthattam el a jelenlegi munkanyelveim alapjait. Különösen hasznos volt számomra a volt Jugoszlávia területén, a Szovjet Nagykövetség iskolájában eltöltött idő.


Bölcsészettudományi tanulmányaim során Oroszországban, Horvátországban, Szerbiában és Angliában is fejleszthettem nyelvtudásomat. Így személyes tapasztalás útján ismertem meg más országok kultúráját, gondolatvilágát. A megélt tapasztalatoknak köszönhetően, az emberekkel szemben elfogadóbb, nyitottabb lettem, tudásban gazdagabb, az új dolgokra fogékonyabb és.


A pécsi „Miroslav Krleža” szerb-horvát, majd horvát tanítási nyelvű középiskolában szerb-horvát-, orosz-, majd angol szakos tanárként is dolgoztam 15 évig.


Ezen időszakot követően 2002-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Karán szakfordítói vizsgát tettem. Így váltottam át a fordításra és tolmácsolásra, és egy színes, és érdekes világ nyílt meg előttem.


Sokoldalú munkáim során számtalan emberrel hozott össze a sors, így nagy ismeretségi körre tettem szert, mind Magyarország területén, mind külföldön. A munkám természete folytonos tanulásra ösztönöz.


A legfrissebb végzettségem az idegenvezetői képesítés.


Mindig is vonzott a kultúra, a történelem, az épített környezet megismerése. Mivel szeretek az emberekkel kommunikálni, szeretek adni, megosztani az ismereteimet, ezért is tartom ezt a lépést jó döntésnek.

Fordítás és tolmácsolás, idegenvezetés