Fura ételeket kap Galambos Lajos a fogházban

10 hónap ezelőtt 21

"Egyre gyengébb vagyok, nagyon keveset eszem, már alig vagyok képes a pépesített, turmixolt ételek elfogyasztására is. Nem kapok külön ételeket, ugyanazzal kell beérnem, mint a többi fogvatartottnak, csak éppen azokat a kajákat leturmixlova tudom elfogyasztani. Mindenki elképzelheti, milyen, amikor a mákos tésztából egy kocsonyás, nyúlós massza lesz, és azt kell megennem - mondta a Blikknek Galambos Lajos.

A három és fél év elzárásra ítélet mulatós zenész egyre rosszabbul van. Azt állítja, hogy kacsazsírt tesz a teájába, hogy elegendő kalóriát vegyen magához. Kérte azt is, hogy szinte csak leveseket kapjak,

legalább azoknak a levét meg tudom inni.

Hiába vagyok a bevonulásom óta az egészségügyi részlegen, a betegszobán sem javultak az egészségügyi értékeim - adott diagnózist állapotáról.

Ügyvédje szerint "az elítélteknek is joga van a testi és lelki egészséghez".

Beszélt egy korábbi információról is. "Számomra megdöbbentő módon, újságcikkekben megjelent, hogy védencemmel kezdeményeztük az úgynevezett otthonápolási őrizetének elrendelését. Ilyen adatokat az ügyfelem nem akart megosztani a nyilvánossággal. Ez is különleges bűnügyi személyes adat, amelynek az engedély nélküli közzététele jogszabálysértő, s mind személyiségi jogi, mind büntetőjogi következményekkel járhat annak a számára, aki ezt jogosulatlanul kiszivárogtatta, illetve nyilvánosságra hozta".

Nyitókép: MTI Fotó: Ujvári Sándor