Gondolt egyet a kamionos, és szembe fordult a forgalommal

1 hónap ezelőtt 64

Egy lengyel kamionos csütörtök délelőtt az M85-ös autóút 31-es kilométerszelvénynél lévő csomópontnál a pályára szabályosan hajtott fel, de meggondolta magát, megfordult és elkezdett a forgalommal szemben haladni. Összesen 5 kilométert ment így, majd az M85–M86 csomópontjában a lehajtóágon ment szembe, hogy rá tudjon fordulni az M86-os autóútra – olvasható a Magyar Közút legfrisebb Instagram-posztjában.

A szabálytalanul közlekedő kamionos balesetet is okozott Az M85-ön haladt egy autó, ami egy kamiont előzött éppen, pont olyan ívben, hogy nem láthatta a szemből érkező járművet, így végül a két kamion között haladt el, a jobb elejével így kisebb ütközése volt.

A Magyar Közút diszpécsere az eset után értesítetette a rendőrség munkatársait a szabálytalanul közlekedő kamionos miatt, akik végül Bősárkánynál meg is találták a járművet, a sofőrrel szemben eljárás indult – teszik hozzá.

A Magyar Közút bejegyzésében megismétli: ha eltévesztünk egy csomópontot egy gyorsforgalmi úton, ne essünk pánikba, haladjunk nyugodtan tovább, ne forduljunk meg, ne tolassunk vissza, rövid időn belül lesz egy újabb csomópont, amelyen keresztül biztonságosan le tudunk térni és újra tudjuk tervezni útvonalunkat.