Gyilkolásra képes robotokat vethet be az amerikai rendőrség

1 év ezelőtt 30

Megfigyelésre és bombák hatástalanítására lehet használni alapvetően ezeket a robotokat, a tervek szerint képzés és szimuláció, letartóztatások, kritikus események, kényszerítő körülmények esetén vetnék be őket, valamint gyanús eszközök értékelésére is használnák őket.

A város rendőrségének (SFPD) birtokában levő Remotec modellek opcionálisan fegyverrendszerrel rendelkezhetnek, az F5A modell képes sörétes puskagolyók betöltésére. A QinetiQ Talon szintén fegyverként használható. Az amerikai hadsereg által használt modell úgy alakítható át, hogy gépfegyvereket és gránátvetőket is kezeljen – írja a The Guardian.

Az SFPD javaslata szerint akkor használná ki a robotokban rejlő gyilkos erőt,

ha emberéletek forognak kockán és más módszer nem áll rendelkezésre, hogy beavatkozhassanak.

A The Verge értesülése szerint a javaslat eredeti változata nem említette a halálos erőszakot, amíg a városi felügyelőbizottság egyik tagja hozzá nem tette, hogy "robotok útján nem szabad erőszakot alkalmazni senkivel szemben". A hivatal a mondatot átfogalmazta, az ő változatuk szerint "potenciálisan halálos erőszakot" robot útján közvetlen veszély esetén, és más lehetőségek hiányában lehet bevetni.

A lenti videón látható, milyen típusú precízióra alkamasak ezek a típusú robotok.

Egy kisebb bizottság már jóváhagyta a dokumentumot, melyről november utolsó hetében dönthet a város. Konkrét tervek állítólag nincsenek még azzal kapcsolatosan, hogyan használnák a robotokat.