Hajnali négyre hirdetett misét egy pap Szlovákiában

1 hónap ezelőtt 14

A polgármester megkérte a híveket, hogy alaposan gondolják meg, elmennek-e a templomba a járvány idején.


 
 
 


 
 Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket! 
 


 
 
 
 
 

 
 
 

Templomába invitálta a híveket egy szlovákiai katolikus pap, a misét vasárnap hajnali négy órára hirdette meg – adta hírül a Parameter.sk.

A portál azt írja, hogy a pap – aki egy pontosabban meg nem nevezett galgóci járásbeli település lelkipásztora – arra is felhívta a hívek figyelmét a Facebookon közzétett bejegyzésében, hogy a templomban megvásárolhatóak a 2021-es naptárak, illetve, hogy hozzájárulhatnak a plébánia működéséhez, fél öttől pedig már áldozni is lehet.

A bejegyzés eljutott a rendőrökhöz is, akik még szombat este meglátogatták a papot, és megkérték, hogy tartsa be a kormány járványügyi előírásait, valamint az egyház ajánlásait. Nem sokkal később a helyi polgármester is megszólalt az ügyben, azt kérte a hívektől, hogy gondolják meg, akarnak-e misére menni az elszabaduló járvány közepén.

A pap végül megígérte, hogy nem tartja meg a szentmisét, a portál szerint tartotta is a szavát.

Az újabb szlovákiai járványügyi intézkedések értelmében legfeljebb hat ember vehet részt személyesen egy időben egy szentmisén, beleszámítva a celebráló papot is.