Hamis az AirPods fülhallgatója? Ha ön nem is, az iPhone-ja mostantól felismeri

1 év ezelőtt 36

Az eredeti vezeték nélküli fülhallgatóra szinte a megszólalásig hasonló AirPods-klónok árasztották el a világot, azonban – az iOS 16-nak köszönhetően – az iPhone-okat többé nem tudják becsapni.

Az Apple, sok egyéb funkció mellett, egy ügyes klón-leleplezőt is beépített az iOS 16-ba: ha a felhasználó nem eredeti füleseket próbál csatlakoztatni, akkor a Cannot Verify Airpods (Nem lehet ellenőrizni az AirPodsot) üzenetet küldi a telefon. Hasznos funkcióról van szó, ugyanis most már olyan másolatok vannak, amelyekről szabad szemmel nem is lehet eldönteni, hogy nem eredetiek.

Persze nem arról van szó, hogy ettől kezdve kötelező volna megvenni az Apple vezeték nélküli fülesét, ugyanis valóban csak figyelmeztetésről van szó, ami azt jelenti, hogy nem biztos, hogy a klónok megfelelően fognak működni. Első helyen persze az a lehetőség kínálkozik, hogy ne is csatlakoztassuk az ilyen eszközt, viszont ha mégis csak használnánk, akkor a Connect in Bluetooth Settings (kapcsolódás a Bluetooth beállításokban) opciót kell választanunk, és már használhatjuk is az akár noname

Egyébként az iOS 16 e funkciójának köszönhetően, akár még vásárlás előtt ellenőrizhető, hogy nem akarják-e átvágni az embert egy esetleg hamis AirPodsszal.