Harmadik oltást javasoltak a magyar szervezők a kézilabda Eb résztvevőinek

2 éve ezelőtt 67

A torna megrendezése nincs veszélyben, a nézők védettségi igazolvánnyal, vagy 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel mehetnek meccsre.

Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk újabb járványhullámoktól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.

Az Európai Kézilabda-szövetség folyamatosan figyelemmel kíséri a járványhelyzetet, ugyanakkor nincs kétség afelől, hogy a kontinensviadalt megszervezik – közölte az Index.hu-val az európai szövetség állásfoglalását Bencsics Márk, a magyar szervezőbizottság marketingkommunikációs vezetője.

A magyar-szlovák közös rendezésű férfi Európa-bajnokság csütörtökön kezdődik a magyar helyszíneken.

A szervezők korábbi tájékoztatása szerint a budapesti, szegedi és debreceni mérkőzéseken az érvényes belépőjegy vagy bérlet mellett a 12. életévüket betöltött személyeknek be kell mutatniuk a védettségi igazolványukat vagy a 72 órán belüli negatív PCR-tesztjüket, valamint a védettséget igazoló dokumentumon szereplő személyazonosító okmányukat (személyi igazolvány, útlevél).

A 12 év alatti gyermekek a koronavírus elleni védettségét igazoló, 18. életévét betöltött személy felügyelete alatt vehetnek részt az eseményen. Az orrot és a szájat elfedő maszk használata ugyancsak kötelező, csak az étkezés és italfogyasztás idejére lehet mellőzni.

Az Indexnek Bencsics Márk elmondta, a csapatok számára nem lesz a tornán „buborék”, de egyértelmű szabályok vonatkoznak a résztvevőkre (legyen szó játékosokról, vagy hivatalos személyekről), hogy a lehető legkisebbre csökkentsék a társadalmi érintkezéseket. Azt is javasolták minden résztvevőnek, hogy ahol csak ez lehetséges, a játékosok kapják meg a harmadik oltást is.

Az Európa-bajnokság B csoportjában a magyarok csütörtökön 20.30-tól Hollandiával, vasárnap 18 órától Portugáliával, majd január 18-án 18 órától Izlanddal találkoznak a budapesti MVM Dome-ban. A középdöntőbe az első két helyezett jut.