Három magyar testnevelésórát közvetítenek Európában - sőt

1 hét ezelőtt 15

Magyarország adja az Európa Tanács elnökségét május és november között, ilyenkor a politikai események mellett fontos kulturális eseményekre is sor kerül.

A magyar fél azon gondolkodva, hogy mi kötné össze leginkább Európát, többek között arra jutott, hogy ilyen téma lehet az ifjúságpolitika, az egészség és a mozgás.

"Adódott az ötlet, hogy valamilyen módon a gyerekek sportolását helyezzük előtérbe. Másrészt fontos projektben dolgozunk a Digitális Jólét Programban, keressük, a modern technológiák hogyan teszik élményszerűvé az oktatást, így a testnevelésórákat is" - árulta el a Digital Tesi Live program vezetője, Dénes Ferenc.

Összejön tehát egy

"közvetített" testnevelésóra,

amelyben a gyerekek szerte Európában összekapcsolódhatnak, és egy különlegesen élvezetes órán vehetnek részt.

És nem is egy, hanem három, egymást követő testnevelésóráról van szó Budapesten, Győrben és Debrecenben. Ennek az az oka, hogy az iskolák kiválaszthassák, mikorra iktatják be ezt a tesiórát.

Az órák témája háromfajta mozgásforma: kézilabda, labdarúgás, kosárlabda.

A digitális testnevelésóra célja az összekapcsolás mellett az óra vizuális segítése és a

teljesítménymérés

- és persze a tehetségkutatás is.

"Ha igaz ez a vízió, hihetetlen távlatok nyílnak meg a gyermekek számára, korán és egzakt módon fel lehet fedezni azt, hogy kik azok a gyerekek, akik komolyabb teljesítmény leadására képesek, a legkorábbi korban szűrhetők a gyerekek, sokkal jobban választható ki a sportutánpótlás is" - mutatott rá Dénes Ferenc.