Hiába a kirívó öltözék, börtönbüntetés helyett képkérésekkel ostromolják a horvát szurkolólányt Katarban

1 év ezelőtt 61

A katari labdarúgó-világbajnokság elején még arról szóltak a hírek, hogy akár börtönbüntetéssel is szankcionálhatják a Dohában lenge öltözékével feltűnést keltő horvát szurkolólányt. Ivana Knöll azonban a torna vége felé közeledve igazi hírességgé vált az arab országban, olyannyira, hogy már az utcán sem tud a rajongóitól nyugodtan végigsétálni.

Annak ellenére, hogy minden a szigorú katari szabályokról szólt már a világbajnokság rajtja előtt hónapokkal, láthatóan nem mindenki vette túl komolyan az arab ország szokásait és szabályait. Ilyen volt a horvát modell, Ivana Knöll is, aki fittyet hányva minden korábbi figyelmeztetésre és ajánlásra horvát színekben, piros-fehér kockás fürdőruhában illegette magát Doha utcáin és jelent meg sokat mutató öltözékben a nemzeti csapat meccsein.

A korábbi Miss Horvátország címet is birtokló szépségkirálynő-modell ennek ellenére nem, hogy nem ütközött atrocitásokba a világbajnokság ideje alatt, hanem igazi sztárrá vált Dohában, ahol a szurkolók mellett már a helyiek szívébe is belopta magát.

Olyannyira, hogy a keddi, Argentína–Horvátország elődöntőt megelőzően még a városnézés is nehezére esett, ugyanis éppen, hogy kilépett az utcára, máris hatalmas tömeg vette őt körül – hozzá kell tenni, öltözékével ezúttal sem éppen arra törekedett, hogy elvegyüljön a városi forgatagban...

Az Instagramra feltöltött videója alapján azonban valóban nincsen egyszerű dolga Knöllnek, akit interjú– és fotókérések tucatjával találták be szabadnapján is. 

Egy szokásos dohai napom így néz ki. Srácok, ti vagytok a legjobbak – írta a videóhoz a modell, akit láthatóan közel akkora figyelem kísér Katarban, mint a főszereplő futballistákat. 

Meglepődött, mennyire jól fogadták Katarban

Ugyan az első tartalmak feltöltésekor nagy médiavisszhangot kapott, hogy a modell nem tiszteli eléggé a rendező országot, és provokálja az ott élőket lenge öltözékével, elmondása szerint nem, hogy nem hergelte fel az arab ország lakóit, de azok olyan rajongással fogadták őt, amelyre még ő maga sem számított a világbajnokságot megelőzően. 

Nagyon meglepett és boldog vagyok, ahogy a szurkolók tisztelnek engem és az öltözékeim itt Katarban. Eddig nem volt rossz tapasztalatom, még egy sem. Sok emberrel fotózkodtam, és úgy tűnik, mindenki örül annak, hogy lát engem – mondta a modell a híres Cristiano Ronaldo-interjút is készítő Piers Morgan műsorában.

Knöll szerint ez amiatt lehet leginkább, mert mielőtt Katarba utazott kérdezősködött arról, hogy mennyire jelentene problémát, ha ezekben az öltözékekben jelenne meg a világbajnokságon, a válasz pedig állítása szerint meglepően pozitív volt. 

Amikor idejöttem, megkérdeztem a helyieket, hogy mik a szabályok, és azt mondták, hogy viselhetem azt, amit otthon is viselek, hiszen speciális szabályokat hoznak a világbajnokság idejére. Ezért öltözködöm így – tette hozzá. 

A 30 éves egykori Miss Horvátországnak jelenleg 2,4 millió követője van az Instagramon, ami elképesztő növekedés jelent a két nappal ezelőtti 1,7 millióhoz képest, népszerűségét pedig jól mutatja, hogy a legelső katari videója feltöltése után néhány órával még csak mindössze 617 ezren követték a modellt. 

Szurkolására hazája válogatottjának a holnapi elődöntőn is nagy szüksége lesz, hiszen Horvátországnak tényleg teljes mellbedobásra lesz szüksége ahhoz, hogy kiharcolja a döntőbe jutást a Lionel Messivel felálló Argentína ellen...