Jakab Péter szerint támadás érte az előválasztási rendszert

1 hónap ezelőtt 34

2021.09.18. 17:30

Igaz ugyan, hogy az összellenzék fél éve készül az előválasztásra, azonban úgy néz ki, mégsem sikerült nekik abszolválni a feladatot. A Jobbik elnöke „nagyon durva technikai támadásról” beszél.

Jakab Péter közösségi oldalán megosztott videójában próbálja megmagyarázni, miért nem képes az ellenzéki összefogás egy szimpla előválasztást lebonyolítani.

A politikus a videóban arról beszél, hogy már ő maga sem tudta leadni a szavazatát Miskolcon, mivel a sikeres indulás után leállt az előválasztás informatikai rendszere.

Úgy tűnik, hogy vannak Magyarországon olyanok, akik félnek a kormányváltó erőknek a hangjától, el akarják némítani a magyar embereket. Szeretném őket kiábrándítani: csapataink harcban állnak, az informatikusaink itt vannak és dolgoznak a probléma elhárításán, úgyhogy hétfő reggel ismételten ott leszünk a frontvonalban, és folytatódik az előválasztás. Nem hagyjuk, hogy akár belföldről, akár külföldről elnémítsák a magyar embereket

-hangzanak el a megszokottan hangzatos Jakab mondatok a videóban.

Több politikus is reagált az eseményekre, az exjobbikos Bencsik János úgy fogalmazott: „Az Orbán-rendszer aljasságában is profi. Az Egybenzék aljasságában is amatőr. Ez a szomorú igazság.”

Eközben Gyurcsány Ferenc úgy tesz, mintha mi sem történt volna: „Nálatok hogy telik a szombat? Én már Jászberényben. :)” -olvasható Facebook-oldalán.

Márky-Zay Péter pedig Szél Bernadett-tel tartott közös sajtótájékoztatóján arra szólította fel az embereket, hogy ez semmiképpen se szegje a kedvüket, türelemmel várják meg az újraindulást, és találják meg azokat az időpontokat, amikor le tudják adni a szavazatukat.

Felmerül a kérdés, hogy hogyan lenne képes az ellenzék egy ország vezetésére, amikor már az előválasztásba, azaz a kormányzáshoz vezető út megszervezésébe belebuknak?