Jani Réka bravúrgyőzelmet aratott, Piros búcsúzott a Roland Garroson

10 hónap ezelőtt 11

Jani Réka bejutott a második fordulóba, Piros Zsombor viszont búcsúzott kedden a francia nyílt teniszbajnokság (Roland Garros) selejtezőjében.

A világranglistán 154. Jani Rákára a dél-koreai Szu Dzseong Dzsang (116.) várt, akivel még nem találkozott. A 31 éves magyar hullámzóan teljesített eddig a szezon során, a múlt héten viszont az elődöntőig jutott egy 25 ezer dolláros ausztriai viadalon.

A keddi mérkőzés nyitószettje öt bréket hozott, de a gyenge adogatójátékokból Jani jött ki jobban, és 45 perc elteltével szettelőnybe került. A folytatásban a siófoki teniszező 4:3-nál vette el riválisa adogatását, majd második meccslabdáját értékesítve győzött, a találkozó 1 óra 38 percig tartott.

Jani következő ellenfele az ausztrál Priscilla Hon (152.) vagy a francia Alice Robbe (190.) lesz.

Piros Zsombor búcsúzott

A sérülésből visszatérő, jelenleg világranglista 125. Piros Zsombor nem vette sikerrel a selejtező első fordulóját, és három szettben kikapott a német Dominik Koepfertől.

Piros legutóbb még május elején lépett pályára a prágai challenger-tornán, azonban mérkőzését nem tudta befejezni sérülése miatt. A Roland Garrosra újra játékra alkalmas állapotban került, de nem kapott könnyű ellenfelet a világranglista 102. német személyében.

Az első szettben egymás után vették az adogatójátékokat, rendkívül sok volt a brék, amelyből végül a német jött ki jobban, 6:5-nél újra elvette Piros szervajátékát, így behúzta az első partit. A folytatásban a fiatal magyar teniszező volt domináns, mindössze 30 perc alatt nyerte meg a szettet 6:2 arányban. Majd jöhetett a mindent eldöntő játszma, ahol újra Koepfer akarata érvényesült, 

a német rögtön elvette Piros adogatását, majd saját szervái mögött érintetlen maradt, így 6:1-re nyerte meg a harmadik szettet, ezzel pedig kvalifikált a selejtező második körében.

Holnap újra Marozsán Fábián lesz érdekelt a magyar teniszezők közül, a 23 éves játékos a kínai Sang Csün-csenggel meccselhet a második körben, és vághat neki vissza a januári vereségért.

A selejtezőből három győzelemmel lehet feljutni a főtáblára, melynek küzdelmei vasárnap kezdődnek meg. Az elitmezőnyben Fucsovics Márton, Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna egyéniben és párosban is szerencsét próbál, míg Babos Tímea párosban indul.

Eredmény, selejtező, 1. forduló:

  • Jani Réka–Szu Dzseong Dzsang (dél-koreai, 7.) 6:4, 6:3
  • Piros Zsombor (13.)–Dominik Koepfer (német) 5:7, 6:2, 1:6