Jelentős változás jön az egyik legnagyobb digitális szolgáltatónál

4 hónap ezelőtt 2

DIGIMobil és DIGINet Aktív 50 ügyfelei is a csaknem országos lefedettségű Vodafone hálózatot használják idén június 1-től. A SIM-kártyát nem kell kicserélni az átálláshoz, ám az adatroaming bekapcsolására, egyes készülékeken pedig még manuális hálózatválasztásra is szükség lehet. A DIGI december 31-ig garantált árat biztosít, a DIGIMobil előfizetésekben szereplő kedvező, 4 forint/perces tarifával telefonálhatnak az ügyfelek – tájékoztatott erről a DIGI Magyarország.

Közleményük szerint jelentősen javul a DIGIMobil és DIGINet Aktív 50 szolgáltatások hálózati lefedettsége június 1-től, köszönhetően a 4iG Csoport szolgáltatói együttműködésének, a DIGI mobilszolgáltatásainak technológiai hátterét a Vodafone Magyarország országos lefedettségű hálózata biztosítja.

A váltással a HD minőségű hanghívásokat biztosító VoLTE szolgáltatás továbbra is elérhető marad, a VoWifi (WiFi hálózatokon keresztüli) kiegészítő szolgáltatás azonban megszűnik.

Arra is felhívják a figyelmet, a változás nem érinti a roaming feltételeket, illetve emlékeztetnek, az új mobilhálózatra csatlakozáshoz nincs szükség a SIM-kártya cseréjére. A DIGIMobil kártyákkal ellátott telefonok – típustól függően – a Vodafone 2G vagy 4G mobilhálózatára csatlakoznak fel június 1-től. Ugyan a legtöbb telefontípusnál az új hálózatra csatlakozás automatikus, egyes esetekben azonban manuális hálózatválasztásra lehet szükség.

A meglévő ügyfeleknek változatlan marad a díj

DIGI Magyarország a tájékoztatásukba kitér arra, hogy a mobilinternet használatához szükséges az adatroaming opció bekapcsolása is, mely – a készülékek figyelmeztetésével ellentétben – belföldi hálózatokon nem jár a csomagdíjon felüli költségekkel a felhasználóknak. A DIGI a www.digi.hu/halozatvalasztas oldalon tájékoztatja előfizetőit az átállás részleteiről, valamint segítséget nyújt a hálózat manuális beállításához.

Az ügyfélszolgálat munkatársai rendelkezésre állnak a 1272-es telefonszámon és személyesen, a DIGI Pontok országos hálózatában.

A meglévő DIGIMobil ügyfelek továbbra is változatlan díjjal használhatják előfizetéseiket a korábbinál nagyobb lefedettségű, az eddiginél is jobb minőségű hálózaton. A változás a forgalmi díjakat nem érinti, az előfizetői díjcsomagjaikban foglalt perceken túl a DIGI 2023 év végéig garantálja a rendkívül kedvező, 4 forint/perc árat a meglévő ügyfelek normál díjas beszélgetéseihez – zárják közleményüket.