Kadirov üzent Zelenszkijnek: menekülj!

1 hónap ezelőtt 10
<?xml encoding="utf-8" ?>

Ramzan Kadirov csecsen vezető azt tanácsolta Volodimir Zelenszkijnek, hogy meneküljön el, miután azt mondta, hogy a hadserege hamarosan visszaveszi Liszicsanszkot.

A múlt héten a szövetséges csapatok teljesen felszabadították a Luganszki Népköztársaságot, átvéve az ellenőrzést Liszicsanszk felett. Az ukrán vezérkar csak 24 órával később, vasárnap este ismerte el egységeinek kivonulását a városból. Az ukrán elnök később megerősítette ezt, de azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők hamarosan visszaszerzik az ellenőrzést Liszicsanszk felett.

“Zelenszkij azt mondja, hogy visszaveszi Liszicsanszkot, de a banderistái mást mondanak. Azt tanácsolom neked, hogy menekülj! Jó vagy benne” – írta Kadirov a Telegram-csatornáján.

Oroszország február 24. óta különleges műveletet folytat Ukrajnában, hogy megvédje a Donbassz lakóit, akiket – mint Putyin hangsúlyozta – nyolc éve népirtásnak tesz ki a kijevi rezsim. A szövetséges erők már felszabadították a Luhanszki Népköztársaság területét, valamint a Donyecki Népköztársaság nagy részét.