Kiengedték a QAnon sámánt, aki nagyjából ott folytatja, ahol abbahagyta

4 hónap ezelőtt 5

Múlt hét csütörtökön, jó magaviseletére hivatkozva szabadlábra engedték a QAnon sámán néven elhíresült férfit, aki bölényszarvas fejdíszével és amerikás arcfestésével a Capitolium 2021 januári ostromának amolyan szimbólumává vált. A Jacob Chansley nevű férfit 2021 novemberében 41 hónap börtönre ítélték hivatali eljárás megzavarása miatt, amiért betört a Szenátus épületébe. Chansley nemcsak bűnösnek vallotta magát a bíróságon, de azt is mondta, hogy megbánta a tetteit és már nem hisz azokban az összeesküvésekben, amelyekről a becenevét is kapta.

Ehhez képest a sámán nagyjából ott folytatta, ahol abbahagyta, pár órával azután, hogy szabadult az arizónai Phoenix-ben, már fel is töltött a Twitterre egy zavaros videót, ahol a korrupt globális elit összeesküvéseiről és az "igazság" feltárásáról zagyvált.Azóta már több széljobbos podcastban is szerepelt, vasárnap pedig autogramokat osztogatott Scotsdale-ben, ahonnan származik, ahol arról is beszélt, hogy a szövetségi kormány és a liberális sajtó álhíreket terjesztett róla. Amikor pedig egy nő megkérdezi tőle, hogy hallott-e róla, hogy már külföldön is öltöztek be emberek QAnon sámánnak, mosolyogva azt mondta: sose becsüld alá a képességedet, hogy megváltoztasd a világot.

VIDEO THREAD: Jacob Angeli Chansley was recently released early on good behavior from federal custody over January 6.

Chansley, dubbed the "QAnon Shaman" by media, autographed mugshots and T-shirts and spoke Sunday at the Reformed Living Bible Church in Scottsdale, Arizona.… pic.twitter.com/Nm9F23rJ8Y

— Ford Fischer (@FordFischer) May 29, 2023

Chansley a becenevét a QAnon összeesküvés-elméletről kapta, vagy inkább adta magának, amely szerint Donald Trump egy titkos, az amerikai kormányapparátuson belüli mozgalom vezetője volt, amelynek célja, hogy leleplezze a liberális politikusok, üzleti és kulturális elit, valamint az amerikai állam nagy részének közreműködésével működő sátánista pedofil bűnszervezetet. Minderről egy, azonosságát titkoló, de nagyon befolyásos kormánytisztviselő, Q szivárogtat az online fórumokra, rejtélyes üzenetekben csepegtetve az infót az ezt megfejteni igyekvő követőknek. A QAnonról, annak kialakulásáról és hátteréről itt írtunk részletesebben.

Úgy tűnik, hogy szabadulva a celebritását és mémmé válását szeretné kihasználni, hogy némi pénzhez jusson, ugyanis már létrehozott egy weboldalt, ahol az arcképével és viccesnek szánt QAnonos utalásokkal ellátott pólókat, bögréket, egérpadokat és hasonló dolgokat árul. Igaz, most már azért nem QAnon sámánnak, hanem "Amerika sámánjának" nevezi magát. Emellett pedig megalapította a "Tiltott Igazság Akadémia" nevű "iskoláját", ahol olyan online kurzusokat árul, amelyek például "betekintés a dimenziók közé" és "igazság a klímaváltozásról" címmel árul kurzusokat. (Vice)