Koffeintúladagolás végzett egy 36 éves férfivel Angliában

3 nap ezelőtt 3

[sz]képünk illusztráció, fotó: Unsplash[sz]

Holtan találták egy 36 éves lengyel férfit angliai otthonában, miután rövid idő alatt túl sok koffeint vitt be a szervezetébe, írja a Daily Star.

Łukasz Sandelewskit még tavaly december 5-én kezdte keresni az édesanyja, mert egy ideje nem hallott a fiáról. Az asszony megkérte a fiú egyik lakótársát, hogy nézzen utána, hol lehet a férfi. Végül este találtak rá Łukasz arccal a föld felé fordult holttestére Peterborough-i otthonában.

A rendőrség megállapítása szerint Sandelewski “jelentős és végzetes mennyiségű koffeint fogyasztott”, ez vezetett végül a halálához is. A lengyel férfi szobája a rendőri jelentés szerint “hemzsegett a padlón szétszórt üres bögréktől”, ennek ellenére a halottkém szerint nem teljesen világos, hogyan vitte be a szervezetébe a hatalmas mennyiségű serkentőt, de a halálát biztosan koffeinmérgezés okozta.

[kapcsolodo]miert-ne-keverd-energiaitalt-alkohollal/[kapcsolodo]

Hozzátette: a férfi halála baleset lehetett, a körülmények alapján kizárják, hogy így akart volna véget vetni az életének, ráadásul búcsúlevelet sem találtak. A legvalószínűbbnek az tűnik, egyszerűen fogalma sem volt arról, hogy bizonyos mennyiség felett a koffein halált is eredményezhet.

[next]

Az sem derült ki a beszámolókból, hogy a koffeint kávéval, teával, energiaitallal vagy egyéb módon juttatta a szervezetébe. Mindenesetre az biztos, hogy a kávésbögréket ritkán szokták szanaszét dobálni a lakásban.

A férfi vérében a koffein koncentrációja 232 mg/ml volt. Bármilyen 80 mg/ml feletti koncentráció már végzetes lehet.

A tanúk elmondása szerint Sandelewski december 5-én hajnali 1 óra körül ért haza, és hangosan kiabálva végigtelefonálta az éjszakát egészen reggel 7 óráig. Az férfi anyja a esti órákban jelezte az egyik lakótársának, hogy aggódik, mert egy ideje nem hallott a fiáról. A szomszéd ekkor ment be a férfi szobájába, ahol rábukkant a holttestre.

A lakótársak szerint a férfi gyakran fogyasztott alkoholt is. Halála előtt is ivott, mert 112 mg alkoholt mutatott ki a vérében a teszt, ami kevéssel ugyan, de már az alkoholmérgezés kategóriájába sorolható.