Konkoly Zsófia ezüstérmet nyert 400 méteres gyorsúszásban a madeirai világbajnokságon

1 hónap ezelőtt 37

Konkoly Zsófia ismét megmutatta, hogy ő a világ egyik legjobb paraúszója.

Újabb pécsi érem a világbajnokságon: Konkoly Zsófi második lett 400 gyorson!

Nem lassít a pécsi kiválóság a Madeirán zajló paraúszó világbajnokságon: a 200 vegyes és a 100 pillangó aranyérme után ma egy ezüstöt szerzett Konkoly Zsófia 400 gyorson!

A PSN Zrt. versenyzője óriásit csatázott az éremért 400 gyorson, most is hatalmas energiát mozgósított – ami végül a második helyhez volt elég.

– Szépen csillog ez az ezüst! Óriási csata volt, nagyon szép úszás. Azért ez már a harmadik erős versenyszáma volt Zsófinak, ilyenkor már mentálisan is kezd fáradni. Mindent kihozott ebből az úszásból, amit lehet, és mindig azt mondjuk, hogy az mire elég, már nem rajtunk múlik. Maximálisan elégedett vagyok a versenyzőmmel, csodálatos ez a világbajnoki második helyezés – értékelt a Konkoly Zsófi edzője, Jancsik Árpád.

Konkoly Zsófia a portugáliai Madeirán zajló paraúszó-világbajnokságon 400 méter gyorson csapott célba másodikként, így két vb-címe mellé begyűjtött egy ezüstöt is.

Azon már meg sem lepődik az ember, hogy a délelőtti előfutamát az élen zárta, ez most sem volt másképp. Egy teljes testhosszal verte a mezőnyt. Ráadásul sok pihenője nem volt, hiszen minden nap ki kellett hoznia magából a maximumot.