Korszakos hír a diákhiteleseknek - a korábbiaknak is

4 hónap ezelőtt 3

Ez idáig 500 milliárd forintot meghaladó értékben történt folyósítás fél millió hallgató részére a Diákhitel rendszerén keresztül.

Az idei évtől a hallgatók minden eddiginél kedvezményesebb feltételű folyószámlát, úgynevezett Diákhitel Számlát érhetnek el. A hitelt felvevők számára egy sok tekintetben ingyenes és minden elemében rendkívül kedvező feltételű folyószámla biztosítására kerül sor. A pályázati folyamat - a Diákhitel folyósítójának csütörtöki közlése szerint - jelentős sikerként értékelhető, hisz hat jelentkezőből 2023. május 24-ig négy pénzintézettel, az Erste-, Gránit-, MBH- és az OTP Bankkal kötöttek megállapodást a rendkívül kedvezményes számlacsomag biztosítására.

A nyertes pénzintézetek vállalták, hogy július 1-től egy minden eddiginél kedvezőbb folyószámla megnyitásának lehetőségét biztosítják az új, szabad felhasználású Diákhitel1 szerződést kötő ügyfelek számára. Ezáltal évente 6-8000 hallgatónak csökkennek a hitel igénybevételével kapcsolatos költségei és jutnak kiegészítő kedvezményes banki szolgáltatásokhoz.

Fontos kiemelni, hogy az új, nem Diákhitel1 szerződést kötő ügyfeleink és a korábban megkötött, bármilyen típusú diákhitel szerződéssel rendelkező ügyfelek számára is választható a kedvezményes Diákhitel Számla. Ezáltal akár 200 ezer meglévő diákhiteles számára nyílik meg a kedvezményes bankszámlanyitás lehetősége, mely több száz családot is segít költségeik lefaragásában.

A nyertes pénzintézetek a Diákhitel Számlához kapcsolódó legfontosabb alapszolgáltatásokat ingyenesen biztosítják:

  • egyedi bankkártya éves díja
  • számlavezetési díj
  • netbank
  • mobilbank
  • telebank
  • személyes megjelenés nélküli ügyintézés
  • folyószámla megszüntetése.

A pénzintézetek a kötelezően nyújtandó ingyenes szolgáltatásokon túl további, rendkívüli kedvezményeket biztosítanak a Diákhitel Számlát igénybe vevő diákhiteles ügyfeleknek.

2023 júliusa után a szabad felhasználású, újonnan kötött Diákhitel1 szerződéseket a Diákhitel Központ már csak a hiteligénylő által kiválasztott, nyertes pénzintézetnél vezetett kedvezményes Diákhitel Számlára utalja. A kedvezményes folyószámla nyitásra azonban minden más új és meglévő ügyfélnek is lehetősége van.

A változás semmilyen többlet adminisztrációs terhet nem ró a diákhitelesekre.

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó