Kötelezővé tették a maszkhasználatot az egyik pécsi iskolában

1 hónap ezelőtt 37

[sz]Címkép: Unsplash/Mika Baumeister[sz]

Csütörtök óta

kötelezővé tették a maszkhasználatot egy pécsi általános iskolában

– számolt be róla az ATV Híradó.

Az intézkedésre azután került sor, hogy egy teljes osztály és két pedagógus is karanténba került.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője az ATV Híradónak az üggyel kapcsolatban azt mondta: az intézmények számára egy ajánlás határozza meg a lehetőségeket ilyen esetekre. Nagy Erzsébet elmondása szerint nem kötelező maszkviselést elrendelni, de nincs is megtiltva ennek lehetősége. “Az intézményeknek továbbra is a kezükben annak a lehetősége, hogy helyi járványügyi protokollt állítsanak ki” – fogalmazott.

Az ATV-nek az EMMI is megerősítette, hogy valóban az igazgatók dönthetnek a maszkhasználatról. De a minisztérium válaszában arra is kitértek, hogy az idei tanév az oltások miatt jóval biztonságosabb, mint a tavalyi, valamint azt is megírták, hogy a 12-17 éves diákok közül 227 ezren már megkapták az oltást, és a tanárok 85 százaléka be van oltva.

Az ATV Híradója szerint

pécsi iskolában egyébként a minisztérium nem tud igazolt fertőzésről.

A Pécsi Tudományegyetem professzora, Kiss István szerint a maszk használata sokat segít a járvány lassításában.

„Az oltottak sem védettek 100 százalékosan, de az oltatlanok meg végképp nem. Ha még azt is figyelembe veszem, hogy a nem oltottak közül sokan keresztül estek a fertőzésen, akkor sem tartunk azon a szinten, hogy megnyugtató nyájimmunitással rendelkezne a lakosság, tehát minden eszköz fontos. Én a maszkot nagyon jó ötletnek, nagyon jó gondolatnak tartom”

– mondta Kiss István az ATV-nek.

[kapcsolodo]nepszava-megtiltotta-a-kormany-a-digitalis-oktatast-azokban-az-osztalyokban-akik-mar-kaphatnak-oltast/[kapcsolodo]